Шварценеггеру присвоїли звання Почесного доктора за боротьбу зі змінами клімату

Шварценеггер отримає ступінь Почесного доктора за боротьбу зі змінами клімату

© EPA-EFE/ANATOLY MALTSEV Соцмережі відгукнулися мемом: десь плаче Грета Тунберг

Арнольд Шварценеггер – легендарний кіноактор, який не втратив популярності впродовж усього життя, бодібілдер та ексгубернатор штату Каліфорнія, що залишив про себе добру пам’ять, приїде в столицю Німеччини, як повідомляє DW, щоб особисто прийняти почесний ступінь Honoris Causa в приватному берлінському університеті Hertie School – навчальному закладі, що ось уже 20 років готує спеціалістів із суспільної політики, зокрема й для роботи на державних посадах та в бізнесі.

77-річний Шварценеггер, стане почесним доктором за свої заслуги у захисті довкілля та збереженні екологічної рівноваги.

Як заявила глава університету Корнелія Волл, почесний титул, що присуджується, – це визнання передової діяльності Шварценеггера, який ставив на перше місце політичну участь в екозахисті та науково обґрунтовані рішення, незалежні від партійних установок.

«Його прихильність охороні природи, зв’язок із громадянським суспільством і його новаторська політика дуже впливають на глобальну дискусію про зміну клімату й донині», – зазначила Волл.

Подія буде значущою не тільки для Берліна, а й для всієї Німеччини. Церемонію вручення почесного ступеня Шварценеггеру відвідає – і навіть виступить там із промовою – віце-канцлер ФРН, міністр економіки та захисту клімату, а також співголова партії «зелених» Роберт Хабек. Hertie School – англомовний заклад, але, звісно ж, дуже цікаво, чи скаже екс-губернатор Каліфорнії, який народився в Австрії, що-небудь німецькою?

Шварценеггер набув особливої популярності не тільки як актор і політик, а й своєю ангажованістю в боротьбі проти зміни клімату. Серед іншого, він заснував міжнародну організацію Schwarzenegger Climate Initiative, яка підтримує екопроєкти по всьому світу.

Звання почесного доктора присвоюють у багатьох наукових установах світу, і не тільки за досягнення в тій чи іншій сфері діяльності, а й за меценатство, внесок у громадське життя – за все, що може мати значущість для суспільства і навіть усього людства.

Honoris causa – «заради поштта», скорочено h. c.) – ступінь доктора наук або доктора філософії/доктора мистецтв/доктора педагогіки/доктора богослов’я/доктора музики (залежно від системи вчених ступенів), що присвоюється без захисту дисертації.

В Україні багато відомих людей удостоєні цього почесного звання за досягнення в різних галузях науки і суспільного життя, зокрема, колишній прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон.

Джерело

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *