Rheinmetall передав Україні антидронові комплекси SurveilSpire – відео

Rheinmetall передав Україні антидронові комплекси SurveilSpire – відео - Фото

SurveilSpire (Скриншот з відео)

Німецький концерн Rheinmetall почав постачати антидронові системи SurveilSpire для України на замовлення уряду Німеччини. Про це повідомила компанія у Twitter.

Читайте нас в Telegram: тільки важливі та перевірені новини

SurveilSpire – це система, призначена для розвідки та ураження ворожих безпілотників. До складу розвідувальних систем входять мобільні вишки спостереження з камерою денного та нічного бачення, автопілотовані мінідрони та система управління та контролю.

Транспортні засоби для комплексу також входять в комплект постачання, зазначає концерн.

SurveilSpire використовуються, зокрема, для моніторингу ділянок місцевості з якомога меншою кількістю залученого персоналу.

Rheinmetall співпрацює над цим проєктом з естонською компанією DefSecIntel, вартість замовлення знаходиться у “меншому двозначному діапазоні мільйонів євро”, пише компанія.

“Система включає бездротові канали зв’язку (4G і Starlink) для передачі відео на мобільний командний пункт. Сонячні панелі забезпечують тривалу роботу без кабелів живлення або джерела палива. Система базується на автопілотованих розвідувальних безпілотниках, які здійснюють патрулювання та здійснюють польоти для виконання певних завдань. Це дозволяє перевіряти виявлені загрози та дозволяє оператору ініціювати необхідні контрзаходи”, – пише концерн.

Для розгортання SurveilSpire потрібно лише три людини

Rheinmetall зазначив, що доставлення комплексів вже почалося.

  • 3 жовтня уряд Німеччини оновив публічну частину списку військової допомоги, яку вже передано Силам оборони. До нього увійшли важка транспортна та інженерна техніка, радіостанції для танків, нові засоби зв’язку та інше.
  • 28 вересня федеральне антимонопольне відомство Німеччини дало дозвіл на створення в Україні спільного підприємства німецького заводу зброї Rheinmetall і концерну Українська оборонна промисловість (колишній Укроборонпром). 
  • У липні директор Rheinmetall заявив, що концерн не чекатиме закінчення війни, щоб відкрити обіцяний збройовий завод в Україні. Він збирається зробити це не пізніше середини осені 2023-го.

Читайте також: Антонов починає виробництво французького бойового дрона Aarok MALE

Джерело

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *